Ázsiai utazás, körút, városlátogatás, nyaralásImpresszum
Szakmai tanulmányút Dental South ChinaYour Newsletter
Peking-Xian-Jangce-Shanghai
13 nap/10 éjszaka 599.000 Ft/fő
TPEKXIYSHA
Kínai körút - Peking-Xian-Jangce-Shanghai

Időtartam: 13 nap / 10 éjszaka.

Utazás: repülővel menetrend szerinti járatokkal Budapest-Peking-Xian-Shanghai-Budapest útvonalon; a körutazás alatt vonattal, belföldi repülőjárattal és légkondicionált autóbusszal.

Idegenvezetés: Az utat irodánk idegenvezetője kíséri.

Elhelyezés: 4*-os szállodában és hajón

Ellátás: Félpanzió, a hajón teljes panzió

Minimum létszám: 15 fő


1. nap Elrepülés Budapestről menetrendszerinti járattal Pekingbe.

Ég Temploma2. Nap Érkezés után transzfer a szállodába. Rövid pihenés után látogatást teszünk az Ég templománál, majd utána vásárlási lehetőség a híres Gyöngy Piacon. Látogatás a Mennyek szentélyében, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Ég temploma (Imádságok Csarnoka), melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található.
Szállás: Peking (ellátás: vacsora)

3. Nap Reggeli után kirándulás a kínai nagyKínai nagy fal fal Pekinghez közeli szakaszához, majd megtekintjük a 2008-as pekingi Olimpia legfontosabb létesítményeit. Délután látogatást teszünk a Selyem Piacon. A kínai nagy fal az i. e. 3. század és i. sz. 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek (nagy részben a hunok) támadásaitól. Az első védelmi rendszert Qin Shi Huangdi (Csin Si Huang-ti) kezdte kiépíteni az i. e. 210-es években a Hadakozó fejedelemségek korának korábbi falszakaszait felhasználva. A későbbi dinasztiák némelyike új erődítményeket húzott fel (Han, Sui (Szuj), Ming), míg más korszakokban a falat egyáltalán nem használták. A ma látható falszakaszok az 1368 és Madárfészek stadion1644 között uralkodott Ming-dinasztia idején épültek; ezeket már téglából emelték, de a korábbi erődítmények fő építőanyaga a döngölt föld volt. Az egyik forgalomban lévő hivatalos adat a fal hosszát 6 352 km-re teszi. A 2008-ban megrendezett pekingi Olimpia az egyik legsikeresebb rendezvény az olimpiák történetében. Ebben nagy szerepe volt a modern létesítményeknek és infrastruktúrának. Rövid séta keretében megtekintjük a világhírű Madárfészek Stadiont, ahol akár 100 ezer néző is helyet foglalhat, a Nemzeti Úszó Központot, közismert nevén a Vizes Kockát (Water Cube) és egyéb kiszolgáló létesítményeiket. Szállás: Peking (ellátás: reggeli, vacsora)

Tienanmen tér4. Nap Reggeli után egész napos városnézés Pekingben: Délelőtt séta Tienanmen téren. A téren található a Kínai Nemzeti Múzeum és Pekingi Nemzeti Színház épülete is. Ezután látogatást teszünk a Tiltott Városba, majd séta a Bei Hai Parkban. Ezután megtekintünk egy teaházat, a napot egy közeli sétáló utcán fejezzük be. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll.   Szállás: Peking (reggeli, vacsora)

Terrakotta hadsereg5. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Xianba. Érkezés Xianba, szállás elfoglalása, majd kirándulás a Terrakotta hadsereghez vezet, amelyet 1974-ben kútásás közben fedezték fel. Qin Shi Huangdi császár sírjának építése 38 évig 720.000 rabszolga megfeszített munkájának eredménye. Ehhez tartoznak a világ nyolc csodája közé tartozó gödrök, amelyek több ezer katona, ló, táncosok, hivatalnokok agyagszobrát őrizte meg az utókor számára. Napjainkig három ilyen gödröt tártak fel. Ezután Kína legöregebb Mecsetének, a Nagy Mecset megtekintése következik, amelyet a Tang Dinasztia idejében a VII. század környékén építettek meg, majd a muszlin negyedet látogatja meg a csoport. Szállás Xianban (vacsora)

Lúd Pagoda6. nap: A reggeli elfogyasztását követően a kirándulás első állomása Xian városfalához vezet, amelyet a Ming Dinasztia kezdett el építeni. A 25,7 km hosszú fal, 36 km2 területet foglal magába, majd a Kis Lúd Pagoda megtekintése következik, amelyet 707-709 között építettek a Tang Dinasztia idején. Az eredeti pagoda magassága 45 méter volt, de az 1556-os földrengéskor megrongálódott. Az újraépítést követően 15 emelet és 43 m magas lett. Délután a csoport ellátogat a 20 km2 alapterületen elhelyezkedő Hanyang sírhelyhez, Liu Qi mauzóleumához (épült: i.e. 153). Ő a nyugati Han dinasztia negyedik leszármazottja volt (i.e. 188-141). A városnézés után transzfer a vasútállomásra, ahol vonatra szállunk és elutazunk Chongqingba. Szállás vonaton első osztályú hálókocsiban. (reggeli, vacsora)

Erling Park7. nap: Érkezés a Jangce partján fekvő 3 millió lakossal rendelkező Chongqingbe (Csungking). Érkezés Chongqingbe, majd városnézés, ahol a pavilonokkal, lótuszvirágos tavakkal, kis hidakkal tarkított Erling Parkot tekinthetik meg. Vacsora egy városi étteremben. Este felszállás a hajóra, a kabinok elfoglalása. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba.
Szállás a hajón (reggeli, vacsora)

Jangce

8. nap: Egész napos hajózás a világ harmadik, illetve Kína leghosszabb folyóján, a Jangcén. Délután kirándulás Fengduba, a Szellemek városának megtekintése, ami alapvetően egy taoista templom együttes. Kb. a 13. században (Ming) kezdték el építeni, egy híres szerzetes élt itt. A halál előtt ide kell jönni, megtudni, hogy milyen ember vagy, mi vár rád, illetve megtisztulni (jobbá lenni).Szállás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora)

Qutang-szoros9. nap: Hajnalban áthaladunk a Qutang- és Wu-szoroson. A Qutang-torok a Három-torok legrövidebb, ám egyben legizgalmasabb szakasza. Keletről ideérkezve az északi és déli parton egymással szemben magas hegyormok, északon a Vörös Karom, délen pedig a Fehér Só-hegy ormai merednek. A hegy formája olyan, mintha késsel vágták volna ketté, leginkább egy óriási kapura hasonlít. A víz szélessége a 100 métert sem éri el, és az összeszűkült örvénylő, hömpölygő folyam roppant erővel halad tova. Wu-szorosA Wu Xia (Boszorkány-torok)-szakaszon a folyam 12, ezer méternél magasabb hegy között halad, a legmagasabb 1112 méterével a Shennü-feng (Istennő-csúcs) a bal parton. Délután rövid kirándulást teszünk a Shennong-folyón. Számos veszélyeztetett növény- és állatfaj él a környéken, köztük például az aranyszőrű majom és különféle ritka gyógynövények tömkelege. Délután áthajózás a 76 km hosszú festői Xiling-szorosszépségű Xiling-szoroson. A Xiling-szoros több rövidebb szakaszra osztható. Legfelső a Nyugati-Bérc-szoros, melynek az elején a Bing-Shu (Hadparancs) és Bao-Jian (Díszkard) hegyek után éri el a folyó a Qing-Tant. Alacsony vízállásnál ez a legveszélyesebb zuhatag, melyet az évszázadok alatt több hegyomlás és természetes rézsűcsúszás hozott létre. Lentebb a Niu-Gan és Ma-Fei (Ökörmáj és Lótüdő)-torok következik, majd az épülő erőmű felett a Kong-Ling (Üres Hajó)-szoros. Szállás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora)

Három-szurdok Gát10. nap: Hajózás, majd az új duzzasztógát a Három-szurdok gát megtekintése. A 24 milliárd dolláros befektetést igénylő erőmű, másfél kilométeres szélességével és 185 méter magas gátjával a világ legnagyobb vízerőműve, amely 632 km² területű tavat duzzaszt a folyón felfelé, egészen Chongqing városáig. 18 millió kilowattnyi elektromos teljesítményt állít elő, ami a kínai áramtermelésnek kilencede, és ráadásul olyan területek ellátását biztosítja, amelyek eddig nehezen jutottak energiához. Az optimisták szerint a kínai nagy fal megépítése óta ez Kína legnagyobb építészeti vállalkozása, amelynek eredményeképp a gát az ország modernitásának szimbólumává válhat az új évezred hajnalán. Délután érkezés Yichangba, a hajó elhagyása, majd transzfer a repülőtérre és utazás Shanghaiba. Transzfer a szállodába. Szállás Shanghaiban (reggeli, vacsora)

Yu kert11. nap: A reggeli elfogyasztását követően a meglátogatjuk Kína legszebb kertjét, a Yu Kertet és a csodálatos óváros központot. A Yu kertet Pan Yunduan 20 éven keresztül építette a XVI. Században édesapja számára, aki a Ming Dinasztia egyik magas rangú hivatalnoka volt. Ezzel kívánta a fiú kimutatni az iránta érzett tiszteletét. A későbbi történelmi idők során nagy károkat szenvedett. Többek között elfoglalták az angolok, japánok. 1961-ben nyitotta meg ismét a kapuit a nagyközönség előtt, miután felújították. A délután folyamán a híres Jade Buddha TemplomNanjing Road modern üzletekkel tarkított bevásárló utcán lehetőség nyílik a vásárlásra. Szállás Shanghaiban (reggeli, vacsora)

12. nap: A reggelit követően délelőtt szabadidő, majd délután a csoport megtekinti a Renmin teret és Jade Buddha templomot. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre.
Ellátás: (reggeli, vacsora)

13. nap: Érkezés Budapestre

Az út részletei

A részvételi díj 599.000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrendszerinti repülőjáratok turista osztályán, a szállást 4*-os színvonalú szállodában, 2 ágyas szobában, ellátást a program szerint, a transzfert, a belépőket, a tolmácsolást, magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • repülőtéri illeték (kb. 80-100 eft.)
  • egyéni utasbiztosítás
  • 1 ágyas szoba felár (149.000 Ft/fő)
  • vízumok (kb. 40 USD/fő)
  • helyszínen fizetendő borravalókat (kb. 4 USD/fő/nap)
  • fakultatív programok, melyek a helyszínen fizetendők

Időtartam: 13 nap, 10 éjszaka

Közlekedés, Transzfer: légkondicionált busz

Szállás: 4* szállodákban

Elhelyezés: 2 ágyas (dupla ágyas) szobában

Ellátás: Ellátás: Félpanzió, a hajón teljes panzió

A valutaárfolyam változások az árat módosíthatják!

Indulási időpontok:

  • 2012. május 1.
Jelentkezés
 
Kérjük, hogy az itt található Jelentkezési lapot kitöltve juttassák el részünkre
faxon (42/784-044) vagy e-mailben (expo@icmarketing.hu).
 
Jelentkezési lap letöltése
Copyright © IC Market Systems Kft.

(Nyilvántartási szám: U001209, adószám 14829525-2-42)

Szervezőiroda: Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 4-6. Univerzum I/101.

Tel/fax: 42/784-044, 30/7242464www.azsiaiutazas.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!